Indkøbskurv

0 vare 0,00 kr.

My Cart -

0 vare
Alle kategorier

Fræsere

Over 400 fræserbor fra BOSCH, FESTOOL og andre producenter, til træ, metal og andre materialer.

Brug vores filter til at søge efter fræser typer, fabrikant, skaftdiameter. Vælg fræseremed eller uden kugleleje.

Kort om de mest populære typer af fræserbor:

Fasfræser bits

Denne type fræser bruges normalt til at skære en skråkant på profil. De fleste fræsere bruges til at skære i træ eller laminat. Normalt har sådanne typer bits kugleleje til præcis understøtning.

Fasfræserebruges meget ofte til at skabe vinklede kanter under boks konstruktion. Hvis du vil lave en 4 - sidet boks, brug en 45o bit, for en 6 – sidet boks,skal du bruge en 30o bit, for en 8 – sidet boks, skal du bruge en22,5obit. 

Notfræser bits

På trods af den enkle konstruktion af den lige notfræser, kan denne alsidige fræser bruges i en meget bred vifte af applikationer. Det kan bruges til at skære riller, false og gøre dadoes, lave pladser til hængsler, rute specielt formede huller, skære runde huller med rene kanter, form og duplikere dele ved hjælp af forberedte skabeloner.

Notfræser kan have forskellige størrelser, længder og mønstre, men kan opdeles i lige bit (sådan en bit har kun knive på dens sider – men det er umuligt at lave dybeskæring i arbejdsstykket) oglige notfræser (denne type bit har knive på toppen, derfor kan du lave dybeskæring).

Kantfræser bits

Trim bits har normalt kuglelejer. Sådanne bits anvendes til at forme identiske dele ved hjælp af skabelonen. Kuglelejer kører langs skabelonens overflade og klipper efter. Du kan vælge fræsere med understøtende leje monteret over, under eller på begge sider af skæreoverfladen.

Profilfræser bits

Ogee fræsere bruges til kantprofilering. Der er en bred vifte af forskellige profilformer, du kan vælge imellem. Det afhænger af hvilken form du foretrækker, og hvilken slags kant du skal profilere (for eksempel: bordben, bordplade eller skuffens frontdel). Ogee bit kan have understøttende leje. Det afhænger af formen og typen af fræseren.

Praktisk tip:

Udfør altid fræsningsprocessen på en sådan måde at arbejdsemnet fremføringsretning er modsat fræseværktøjet omdrejningsretning. Dette vil sikre nøjagtig værktøjshåndtering og fremragende resultater. Hvis router bit rotation og arbejdsemnetss retninger er de samme, it vil være svært at kontrollere skæreprocessen, og maskinens overflade vil have en lavere kvalitet, fordi roterende bit ”trækker” emnet har en tendens til at ”hoppe”.

ADVARSEL: Forsøg aldrig at arbejde med en fræser ved hjælp af skruetrækker eller boremaskine. Det er muligt, men ikke korrekt og meget farligt! Fræseren med skarpe tænder/blade er meget aggressiv på overfladen, der skal bearbejdes, så fræseværktøjet skal styres meget præcist, værktøjet skal altid være stabil. I tilfælde af du mister kontrollen over værktøjet og fræseren pludselig springer ud af materialet kan det forårsage alvorlige personskade og skade din arbejdsemnet. Derfor bruges specielle værktøjer – fræsere til sådanne opgaver.Den eneste undtagelser er:

-          metal fræsere med små tænder, der kan bruges med lige skruetrækkere og    boremaskiner;

-          fræsere der er specielt designet til brug med skruetrækkere og boremaskiner